Thursday, February 04, 2010

KEJOHANAN MERENTAS DESA 2010 SEKOLAH MENENGAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH KUANTAN
Kejohanan Merentas Desa Peringkat sekolah telah diadakan Pada 22 Januari 2010 sebagai aktiviti tahunan sekolah. Pelajar mula berkumpul di padang SEMSAS dan dimulakan dengan aktiviti perhimpunan pagi serta taklimat kepada peserta. Selesai perhimpunan pagi acara memanaskan badan dilakukan yang dikendalikan oleh ketua-ketua rumah sukan dengan aktiviti senaman beramai-ramai.
Tepat jam 8.00 pagi acara dimulakan. Tuan pengetua telah melepaskan peserta larian yang didahului oleh kategori Lelaki A,B dan C. Sepuluh minit kemudian giliran peserta perempuan pula dilepaskan.
Dengan berbekal ketahanan mental dan kecergasan fizikal yang tinggi pelajar telah berjaya menamatkan larian masing-masing tanpa sebarang kecederaan. Tepat jam 10.00 pagi acara penyampaian hadiah dijalankan. Semangat kesukanan telah ditunjukkan oleh semua peserta ketika acara penyampaian hadiah dijalankan menjadikan suasana kejohanan bertambah ceria dan meriah. Keputusan pertandingan seperti berikut:KEPUTUSAN KEJOHANAN MERENTAS DESA 2010


JUMLAH MARKAH RUMAHJOHAN MERENTAS DESA 2010 COSMOS 354 EMAS


NAIB JOHAN SOYUZ 349 PERAK


KETIGA SKYLAB 319 GANGSA


KEEMPAT APOLLO 306
-

1 comment:

sbp said...

tqvm......tahniah